Director de la Unió Musical Milamarina

Filibert Mira Ortega

Naix a Carcaixent. Inicia la seua trajectòria musical estudiant solfeig i clarinet a l’Escola de Música del seu poble, formació que continua al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent i al Conservatori Superior de València. També estudia la carrera de Mestre, especialitat musical, a la Universitat de València, i perfecciona el seu aprenentatge estudiant Direcció de Banda i Orquestra amb professors com ara Denis Ham, Jan Cober, Georges Pelivanian, Denis Ham, Miquel Rodrigo… A més a més, s’especialitza en sistemes pedagògics musicals com Kodaly, Dalcroce i Orff.

La seua trajectòria com director d’orquestra s’inicia a 1988 quan assumeix la direcció de la banda Unió Musical d’Albaida. Aquest any comença un projecte de formació d’una banda a Miramar, fent la inauguración l’any 1991. Ha fet gires per la Comunitat Valenciana, Austria, Romania i Italia… i ha estat director de l’Orquestra de l’Horta, l’Orquestra de la Unió Musical de Llíria, la Banda i l’Orquestra de Quart de Poblet i la Banda Comarcal de la Safor.

Ha estat professor d’orquestra al Conservatori Professional de Catarroja, al Conservatori de València i al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent.

Des de 2010 director de Musicalitza't, amb la creació i posada en marxa de diferents projectes educatius i musicals com ara: Pentafesta, concerts didàctics, Coordinar en la Nube i cursos de formació per a professors de música en els ambits de gestíó i TIC's.

Actualment dirigeix la Unió Musical Milamarina i la Banda Sinfónica de Utiel i és professor d’orquestra al Conservatori de Cullera.

Premis:

2014 - Participa al Congrés Internacional de Música de Banda de Medellín amb la ponencia Métodos para bandas en formación - Smartmusic.
2014 - Primer premi i Menció d'honor al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València com director de la Unió Musical de Beniarbeig.
2014 - Segon premi al Certamen de la Diputació d'Alacant amb la Banda de la Unió Musical de Beniarbeig.
2011 - Premi Euterpe 2011 de la FSMCV a la Gestió Musical per Coordinar en la Nube.
2011 - Director invitat per el Complesso Bandístico Città di Fano (Italia) per dirigir el concert del día de la Liberació Nacional.
2010 - Primer premi de la secció Tercera al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València com director de la Unió Musical de Catarroja.
2008 - Tercer premi al Certamen Internacional de la Ciutat de Múrciacom director de la Unió Musical de Catarroja.
2007 - Segon premi al Certamen de la Comunitat Valenciana amb la Banda de la Unió Musical de Beniarbeig.
2007 - Primer premi d’aquest certamen, així com una menció d’honor. També rep el premi “Hermes al director” de la Federació de Societats Musicals Safor-Valldigna, i participa en un projecte Sócrates d’educació, fent una gira per Romania amb la Banda de Potries.