Historia

Banda de la Unió Musical Milamarina

La Unió Musical Milamarina naix com escola de música el 1988 per iniciativa de l’Ajuntament de Miramar, amb el propòsit de divulgar el coneixement de la música entre els veïns i en vistes a poder configurar una banda del nostre poble. L’escola de música en l’actualitat es un centre d’ensenyament musical reconegut per la Generalitat Valenciana, en ell s’imparteixen classes de música de les diferents especialitats amb professors titulats en cadascuna d’elles. Al llarg d’aquests anys hi ha estat molts els alumnes que han passat per les seues aules, creant un clima de cultura musical en el poble.

Fruit de l'esforç desenvolupat en l’escola ha estat possible la formació d’una banda de música que va ser inaugurada l’any 1991. Des d’aleshores ha participat en nombrosos esdeveniments: concerts, festivals, festes de pobles, desfiles de moros i cristians, etc. Ha fet concerts d’intercanvi amb bandes de pobles d’arreu de la Comunitat Valenciana: Montroi, Albaida, Grau de Gandia, Beniarbeig, Fontanars, Benitatxell, Fortaleny, l’Alqueria de la Comtesa, Bellreguard, Rafelcofer, Daimús, Oliva, Potries; l’any 2001 va fer un intercanvi musical amb Nazaré (Portugal). Componen la banda en l’actualitat 40 músics, que configuren un conjunt molt equilibrat entre les diferents cordes, d’una mitjana d’edat molt jove.

Com a suport de la banda hi ha una associació, amb ganes de que la nostra banda puga abastar les mes altes metes. Compta amb més de 150 socis, i la seua junta directiva esta presidida actualment per Alfons Romero i Bertó.

El mestre director de la Banda es Filibert Mira Ortega, que va ser el seu fundador i el motor que ha impulsat el projecte durant tots aquest anys. Es mestre de clarinet i solfeig i ha seguit cursos de direcció i de formació pedagògica de la música.