components de la Banda de la Unió Musical Milamarina

Banda de música

Fruit de l’esforç desenvolupat en l’Escola de música, el 1990 es forma l’embrió d’una Banda de música, que és l’espai on els alumnes de l’Escola de música poden exercitar la pràctica instrumental de conjunt.

La Banda de música de la Unió Musical Milamarina és inaugurada l’abril del 1991, i des d’aleshores dóna prioritat a la realització de concerts a Miramar, al mateix temps que celebra festivals i concerts d’intercanvi amb bandes de música de pobles d’arreu de la Comunitat Valenciana: Montroi, Albaida, el Grau de Gandia, Beniarbeig, Fontanars dels Alforins, el Poble Nou de Benitatxell, Fortaleny, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Rafelcofer, Daimús, Oliva, Potries, etc. Aquesta activitat travessa les fronteres l’any 2001, en què la Banda de música fa un intercanvi amb la de la localitat portuguesa de Nazaré; així mateix, el 2006 col·labora amb la banda de música de Potries per a la participació en el projecte europeu Sòcrates, que dóna lloc a l’intercanvi d’ambdues amb un institut de la localitat romanesa de Baia Mare.

A més dels concerts, la Banda de música participa en una àmplia diversitat d’activitats recreatives en les quals la música és un component fonamental: festes patronals, falles, desfilades de moros i cristians, etc.

Entre el 2005 i el 2011 les bandes de música de la Unió Musical Milamarina i de l’Agrupació Artístico-musical Sant Blai de Potries posen en comú els seus mitjans materials i humans, i també les seues activitats d’assaig i execució musical; aquesta col·laboració aporta a ambdues formacions musicals una vitalitat insospitada en uns moments de pèrdua accelerada de membres als dos col·lectius humans.

El mestre-director i fundador de la Banda de música és Filibert Mira Ortega, que constitueix el motor que ha impulsat el projecte durant tots aquest anys. És mestre i professor de clarinet i ha seguit cursos de direcció i de perfeccionament musical. És també director de l’Escola de música de la Unió Musical Milamarina i ha sigut professor en distintes escoles de música i conservatoris.

Ha sigut director de distintes bandes, com la Unió Musical Albaidense, la Unió Musical de Beniarbeig, la Unió Musical de Catarroja i l’Agrupació Artístico-musical Sant Blai de Potries.

Composen la banda en l’actualitat 40 músics d’una mitjana d’edat molt jove, que configuren un conjunt equilibrat entre les diferents cordes.

Les activitats de la Banda de música s’emmarquen jurídicament en el que disposen els Estatuts de l’Entitat de Voluntariat.