Concert de Nadal

De nou estem en Nadal i la familia musical de Miramar ens ajuntem per escoltar el concert de Nadal. Nosaltres tenim la sort de poder estar junts i en pau però des d’ací volem tindre un record per a totes aquelles persones que per motius de guerres o de necessitat en aquest moments tenen que estar lluny de sa casa i dels seus.

Moltes de les obres que els oferirem tenen a vore amb fronteres o llocs molt llunyans.

La vaquilla es un pas doble composat per Miguel Asins, de la película de Berlanga del mateix nom, que transcorreix en el front de la guerra civil espanyola que tant d’horror, fam i tristor va portar als nostres avantpassats i que esperem que mai més ens puga passar. Berlanga posa una nota d’humor en un moment històric molt difícil per a la nostra gent i que molt sovint veiem que es repeteix al llarg del món.

Lorrein de Jacob de Haan ens porta a una regió hui francesa fronterera amb Alemania de la que en altres moments de la historia ha format part, ha estat una región en la que han lluitat molts pobles i en la que per uns motius o altres, quasi sempre per l’avaricia d’uns pocs ha mort molta gent.

Antarctica de Carl Wittrock: Allà en la fi del món, on les ballenes, les foques i els pigüins emperador tenien el seu reducte natural, un paradís gelat, un paradís amenaçat. Qui no ha sentit parlar de l’esquilmació de les ballenes, del forat d’ozó o del canvi climàtic; tot aixó està passant en aquelles terres tan llunyanes però que ens afecten a tots nosaltres.

Acrobàcies de Hugo Chinesta: L’acrobata està davant del públic en una frontera entre l’aplaudiment i el desastre, en cada moment es juga més que l’exit o el fracàs, si falla pot costar-li molt car, fins i tot la vida. Té que estar molt segur de si mateix sense pensar en res que no siga el que està fent i procurant fer coses cada vegada més dificils que sorprenguen a la gent. Acrobacies, preten trasladar al oient la habilidad que adquereix un acróbat o un music a través dels ejercicis que li han servit para generar confianza y habilidad a aquell que los practica.

Yellow mountains de Jacob de Haan: les montanyes grogues, un lloc sagrat en mig de Xina, frontera entre el cel i la terra. Quan naix el dia apareixen en mig de la boira com si no foren d’aquest món. La película AVATAR es va basar en elles per a crear aquell món tan irreal.

Sedona està en el desert d’Arizona, en Estats Units, un lloc inhospit famós per les seues formacions rocoses d’arenisca roja de formes imponents que han estat protagonistes en moltes películes de l’oest i que van inspirar a Steven Reineke per a composar aquesta obra musical.

Diumenge 18 de desembre de 2016 a les 19:30 hores.
Auditori Municipal de Miramar

PROGRAMA:
La vaquilla…………………………………………………….Miguel Asins arbó
Acrobàcies……………………………………………………Hugo M. Chinesta
Sedona………………………………………………………..Steven Reineke
Yellow Mountain…………………………………………Jacob de Haan
Antarctica…………………………………………………..Carl Wittrock

Conjunt instrumental, Cor I alumnes de llenguatge musical:
Some nights
Sleigh Ride

Director: Filibert Mira i Ortega

Publicado en Miramar, Unió Musical Milamarina.