Concert de Nadal 2017

Arriba Nadal i com cada any la nostra banda ho celebra amb un concert especial que oferim a tots els nostres socis, familiars i amants de de la música que ens volen acompañar. Enguany la banda creix amb tres membres que han treballat de valent per poder entrar i que esperem que tinguen llarga trajectòria en el mon de la música. Dos d’ells han sigut educands de la nostra escola on s’han format musicalment, hui van al conservatòri i esperem que arriben lluny en la carrera musical, l’altre es una persona major que porta tota una vida vinculada al món de la música i que en la nostra banda ha trobat un lloc on poder gaudir i posar a prova els seus coneixements. El nostre president Alfons Romero i el nostre director Filibert Mira els donaran l’entrada oficial a la banda, ells són:
LUCIA CARDONA REIG (clarinet)
MARTA SÁNCHEZ PAUSA (clarinet)
FRANCISCO LEOZ OIZA (saxo alt)

El Concert consta de dos parts, en la primera la nostra banda interpretarà:

  • AITANA (Pas doble Dianer)………………………………………Tomás Olcina
  • EDUARDO BORRÀS (Pas doble Dianer)………………….Francisco Esteve
  • APOLLO MITE I LLEGENDA………………………………………Rob Romeyn
  • TESEO (Poema Sinfónic per a Banda)…………………… Guillermo Ruano
  • LA LLEGENDA DE SANTA ODIL………………………………… Mario Bürki

Aquest concert està relacionat amb el món dels mites i les llegendes: al llarg del temps les persones hem necessitat referents ens els que recolzarnos per tal de pendre decissions que marcaran el nostre futur o justificar accions del nostre passat.
Apolo era el deu suprem dels grecs de l’antiguetat, el deu que tot ho sabia i tot ho controlava, a ell acudien en els oracles per preguntar-li tant coses particulars (viatges, bodes), com questions d’ambit general com l’oportunitat de començar una guerra. Apolo sempre contestava a través de les pitonisses, la questió era interpretar allò que havia dit. El deu no s’enganyava mai, eren els homens que no havien sabut interpretar el que havia dit.
La llegenda de Teseu i el Minotaure forma part de la mitología grega. Teseu era fill de Egeu, rei d’Atenas, a l’altra banda de la mar, en l’illa de Creta vivía el Minotaure, un semi-deu amb cap de bou que exigia com a tribut 7 donzelles. Teseu, el jove princep li comunica a son pare que ell anirà a Creta i matarà al Minotaure, Egeu el deixa anar pero li diu que vaja amb bandera negra i si torna viu que la canvie per una blanca i així ell sabrà que el seu fill continua viu. Teseu, de camí troba a Ariadna que l’adverteix que el Minotaure viu en un laberint i per tal que nos es perga li dona un cabdell de llana. Allà va Teseu per dins del laberint en una mà l’espasa en l’altra el cabdell de llana, el Minotaure brama per espantar les seues victimes, però Teseu no tremola, lluita, mata al Minotaure, torna seguint el fil, arreplega a Ariadna, puja a la barca i torna. Tot ha eixit be, …, no, no s’hi han recordat de canviar la bandera, Egeu en vore que torna la barca amb bandera negra pensa que el seu fill ha mort i es tira a l’acantilat, des d’aleshores aquella mar pren el seu nom: Mar Egeu.

En el mon cristià també hi ha moltes llegendes en relació als seus sants i llocs de culte, una d’elles es la llegenda de Sainte Odile. Odile era filla del duc d’Alsacia, va naixer cega i son pare la va repudiar deixant-la en mans d’una criada; ella la va criar i la va portar a un monestir on al ser batejada li va vindre la vista, aquest miracle li va tornar el favor de son pare. Va fundar un convent en l’alt d’una montanya que hui continua sent un lloc de peregrinació, un lloc on molta gent de la contrada mira quan necesita un referent espiritual que li marque el camí a seguir.

En la segona part, la nostra banda en companya del cor i dels alumnes de l’escola els oferirem unes nadales molt conegudes per tots:

  • EL TAMBORILERO
  • FUM FUM FUM
  • CAMPANA SOBRE CAMPANA
  • NIT DE PAU

La UNIÓ MUSICAL MILAMARINA els desitja BON NADAL

Publicado en Unió Musical Milamarina.