Nova batuta al concert de Primavera de la Milamarina

Adrià Tomàs ha substituït al nostre director, Filibert Mira, en la direcció de la banda des del mes de gener i ha sigut l’encarregat de pilotejar l’actuació del passat 6 de maig a l’auditori de Miramar

Arriba el bon temps i els músics de la Unió Musical Milamarina es preparen per a unes de les dates més importants per a la banda. El concert de Primavera. Un acte que serveix per a plasmar tot el treball realitzat al darrere del faristol des de després de les vacances d’hivern.

Aquesta vegada, el concert, i tota la feina anterior, ha estat marcat per la incorporació temporal d’Adrià Tomàs a la direcció de la banda. Tomàs, ha canviat la trompa per la batuta per substituir a Filibert durant un període de baixa mèdica. Natural del verger, Tomàs que s’inicia en el món de la direcció amb la nostra banda, és amic de la Milamarina ja que acompanyat l’agrupació en nombroses actuacions, tant a casa nostra com a compromisos en altres pobles. A més, coneix l’estil de la batuta del nostre mestre.

Concert

Ja dalt de l’escenari, el concert, dividit en dues parts, començà de la manera més fresca possible: amb un pas-doble. Cullera i tenedor del beneixamut Pedro Joaquim Francés. Una obra dedicada a la comparsa dels Estudiants de Beneixama, amb motiu del 75 aniversari de la seua fundació l’any 1999. Seguidament, la Milamarina interpretà la marxa mora Carlos “el Municipal” del compositor valencià Ramón García i Soler, que sorprengué molt gratament al públic. Amb l’obra Rapunzel de Bert Appermont, es tancà la primera part del concert. Aquesta obra, coneguda pels més menuts de casa, està dividida en les quatre parts que posen música a la història de la famosa princesa Disney i narrada per primera vegada pels germans Grimm als albors del segle XIX.

La segona part del concert continua amb un pas-doble molt divertit i que ha servit per a tancar l’actuació amb el millor sabor de boca. Club Amigos de Radio Andorra de Martín Alonso Pérez. Aquesta obra ha servit per a donar pas a les dues obres de més envergadura de l’actuació. Primerament Greek flok song de Franco Cesarini. Una composició per a banda que recrea la música popular grega, caracteritzada pel so del ‘buzuki’ que s’utilitza en combinació del clarinet, la mandolina i diferents tipus de panderetes. I finalment, Druids del compositor alacantí Javier Pinto Bañuls. Un episodi simfònic per a banda compost en 2016.

La Milamarina tanca així amb quatre mesos d’intens treball i obri la nova etapa estiuenca on des de l’escenari de la platja oferirà dos concerts, programats per al 18 de juliol i el 22 d’agost a les 22.30 hores.

Vos esperem!

Publicado en Concert, Unió Musical Milamarina.