Un concert de Nadal amb homenatge a Asensio Llorca

La Unió Musical Milamarina entregà cinc instruments i reconegué la llavor d’antics directius

La Unió Musical Milamarina va celebrar el diumenge 15 de desembre el seu tradicional concert de Nadal a l’Auditori de Miramar. Una actuació on la música i sobretot, els músics i components de la Milamarina van ser els protagonistes.

En la primera part del concert s’interpretaren diferents estils musicals com l’obra ‘Odilia’, inspirada en la música de ball medieval. El foc tingué participació en l’ofrena a la deessa dels volcans, ‘Goddess of fire’ de Steven Reineke. Els espectadors també pogueren escoltar obres de la gran pantalla com ‘Looney Tunes’ i el musical ‘Mamma Mia!’, així com els sons celestials de Leonard Cohen i el seu famosíssim ‘Hallelujah’.

Com tots els anys, abans de començar la segona part del concert, els i les xicotetes músics de la Unió Musical Milamarina, reberen l’instrument: Pau Hidalgo, percussió, Axel Sendra i Enzo Cayetano, guitarra, Javi Moreno, clarinet i Pedro Hernández, piano. La directiva de la Unió Musical Milamarina aprofità l’encontre per a destacar el paper dels dos músics premiats als Hermes: Pascual Borràs, pel seu esforç personal, per demostrar que no hi ha edat per arribar a la música i Claudia Miñana, per haver acabat els estudis de grau professional en l’especialitat de saxòfon. La jove també va rebre la distinció d’argent i un diploma commemoratiu.

També es distingiren diferents persones que han format part de la Junta directiva durant molts anys: Xelo Caudeli, Sandra Vives, Paula Cremades, Cristina Pareja i Dolors Llopis. El reconeixement més especial de la nit fou per a Asensio Llorca, alcalde de Miramar durant 28 anys. I qui, en paraules del President de l’associació, Alfons Romero, «és la pedra angular de la Unió Musical Milamarina i li devem el ser allò que som i estar on estem». «Per iniciativa seua i de l’anterior alcalde, Vicent Falquet, la Milamarina va veure la llum ara fa 31 anys, de la seua mà hem vist com Miramar ha anat dotant-se de múltiples instal·lacions i edificis destinats a l’estudi i la pràctica de la música, com són l’Auditori, la Casa de la Cultura o els escenaris a l’aire lliure del poble i la platja; a més, gràcies als convenis amb l’Ajuntament, la Unió Musical ha pogut dotar-se amb els recursos necessaris per a finançar bona part de les seues activitats i equipaments”, reconegué Romero. Llorca rebé la distinció al mèrit social i la insígnia d’or de la Unió Musical Milamarina, un emblema que representa el seu treball, dedicació i suport durant anys cap a aquesta associació local.

La segona part del concert estigué marcada pel toc nadalenc, amb les obres White Christmas, Popurrí nadalenc, Radetsky march i una de les obres més especials, The Voice of Christmas. Una mescla de nadales interpretades pel Cor de la Unió Musical Milamarina, els alumnes de l’escola i els alumnes de l’assignatura extraescolar de música impartida al C.E.I.P Oliveretes. A més, les cantants del cor s’encarregaren de donar un toc distintiu al concert interpretant una nadala que també incorporava coreografia.

Publicado en Concert, Miramar, Unió Musical Milamarina.