Una Milamarina de rècord

Els components de la banda de Miramar formaren part dels més de 18.000 mil músics que intentaren batre el rècord Guinness a la banda més gran del món.

La Unió Musical Milamarina ha fet història. La banda va participar el dissabte passat dia 26 de maig en l’intent de batre el rècord Guinness a la banda més gran del món, acte organitzat en commemoració al 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en el camp del Mestalla. Aquesta nit a València s’aconseguiren superar deu dels catorze rècord Guinness proposats per l’organització.

Al voltant de les 20.00 hores la banda de Miramar va començar a desfilar des del Passeig de l’Albereda fins al Mestalla. Un total de 250 bandes amb 14.320 participants, segons les dades oficiales de la Federació, van recórrer els carrers de de la capital del Turia, per 11 rutes diferents, per aconseguir ser la desfila més gran de bandes de música de la història, títol que fins a la data ostentava la ciutat sueca d’Estocolm amb 130 agrupacions i 8.230 músics.

Ja dins del Mestalla la banda es va separar per cordes. A partir d’aquest moment, cada músic que es trobava al camp, procedent de bandes de tota la Comunitat Valenciana, va entrar a formar part de la mateixa agrupació. Un total 18.160 instruments que no aconseguiren superar les xifres d’ una entitat musical d’ Estocolm que va reunir 20.101 músics. Malgrat que no s’aconseguí aquest rècord, durant la nit, els nostres músics visqueren amb emoció el compliment d’altres onze gestes històriques: major ensemble de saxofons (3.122), corn anglés (5), d’oboès (599), trompés (990), trompetes (2.003), fiscorn (162), trombons (1.352), bombardins (569), tubes (676), clarinets (4.565) i de percussió corporal (amb tots els músics participants). Per a aquesta ocasió es va estrenar de forma absoluta l’obra per a percussió corporal Som cos, som foc, som so, del compositor d’Aielo de Malferit Llorenç Barber. Els alumnes del conservatori Superior de València i compositors com Saül Gómez i Andrés Valero- Castells, foren els encarregats de compondre o realitzar els arranjaments de les diferents obres interpretades.

Per contra, no se superaren les xifres en l’ensemble de flautes, on es necessitaren 1.921 instruments més, ni tampoc el de fagots per falta de 48.

L’acte, que s’allargà fins a les tres de la matinada, un dels motius més criticats a la FSMCV, es va iniciar amb l’actuació del grup valencià Va de Bo, i tot seguit les bandes municipals de Castelló, Alacant i València encetaren a tocar per la gespa del camp com a referents musicals. A més, la cantant Sole Giménez i Cashalada Teatre, s’encarregaren d’amenitzar la vesprada juntament amb Xarxa Teatre.

El passat 12 de maig la UMM també participà en el rècord Guinness a la classe de música més gran de la història celebrada a la plaça de bous d’Alacant.

Amb l’actuació al Mestalla es posa fi als actes –celebrats també a la plaça de bous de Castelló i d’Alacant, on la UMM també participà el passat 12 de maig- del 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, que agrupa a un total de 549 Societats Musicals i les seues escoles de música, la meitat de tota Espanya, compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis.

Publicado en Escola de Música, Miramar, Unió Musical Milamarina.